Skip to content Skip to footer
 
 

FAQ

Som boligudlejer er det vigtigt at være bekendt med diverse faldgruber, når det kommer til udlejning af bolig. Der er nemlig en lang række regler, man skal være opmærksom på. Disse regler findes i lejeloven. Det er vigtigt som boligudlejer at forholde sig til lejelovens regler, navnligt når det kommer til tidsbegrænset udlejning.

Vær som boligudlejer opmærksom på regler om tidsbegrænset udlejning af bolig

I teorien kan du udleje din bolig i lige så kort tid, du vil, men juridisk skal du være alligevel være opmærksom på reglerne omkring tidsbegrænset udlejning af bolig. Ved tidsbegrænset udlejning af bolig kræves det nemlig, at der er en gyldig grund. En gyldig grund til tidsbegrænset udlejning af lejebolig kan eksempelvis være, at du skal udstationeres som led i dit jobs funktion.

Dog er der ikke nogen direkte facitliste over, hvilke begrundelser til tidsbegrænset udlejning af bolig, der er godkendt, og hvilke der ikke er godkendt. Hvis lejer ikke vil flytte ud og dermed bringer sagen for Boligretten, vil Boligretten træffe en endelig afgørelse om, hvorvidt boligudlejer har en gyldig grund til tidsbegrænset udlejning af bolig.

Som udgangspunkt kan man udleje boliger helt ned til dagsbasis, men i Nordic Housing vil vi dog anbefale en minimumsperiode på 2-3 måneder.

Der er som udgangspunkt ikke nogle fordele og ulemper ved hverken møbleret eller umøbleret boligudlejning. I mindre boliger, som udlejes over kort tid, kan det dog være en fordel, at boligen er møbleret. Er der tale om en større bolig, som udlejes over længere tid, kan det omvendt være en fordel, at boligen er umøbleret.

Udlej din bolig møbleret

Fordelene ved møbleret boligudlejning er for det første, at du som udlejer ikke skal bruge en masse energi på at tømme lejligheden ved udflytning. Det kan være en kostbar og energikrævende affære eksempelvis at skulle tømme en stor villa.

For det andet er møbleret boligudlejning en fordel, når det kommer til prissætning af lejeboligen. En fuldt møbleret bolig er nemlig mere værd for udenlandske lejere, som blot skal have et sted at bo i en begrænset periode, hvorfor prissætningen her som regel også er højere end ved umøbleret boligudlejning.

Den eneste ulempe ved møbleret boligudlejning

Ved møbleret boligudlejning findes der én umiddelbar ulempe, som naturligvis er almindelig brug og slitage af inventaret. Man kan ikke komme uden om, at en lejer vil slide på din boligs inventar i et eller andet omfang. Dog vil både eventuelle fysiske og kosmetiske skader blive fratrukket lejers depositum, hvorfor det altså kun er almindelig slid, der er forventeligt. Et godt råd ved møbleret boligudlejning er derfor at fjerne inventar, som har særlig stor værdi for dig. Det kan eksempelvis være dyre malerier og kostbare antikviteter med videre.

I forhold til udlejning af lejlighed spiller det som regel ikke nogen stor rolle, hvilken sal din lejlighed ligger på. Som udgangspunkt handler det om, hvordan din lejlighed ser ud, samt om indretning, plantegning og så fremdeles stemmer overens med den potentielle lejers behov.  Dog er der naturligvis undtagelser, og lejerne har selvfølgelig også personlige præferencer.

Som regel er det ejendomme med lejligheder på 1., 2., og 3. sal, som er blandt de mest efterspurgte, men det er ikke alfa omega for en lejer. Som boligudlejningsfirma kan lejligheder på 3., 4., og 5. sal til gengæld være svære at leje ud til ældre mennesker, da dette segment rent fysisk ikke kan overskue disse. 

Nordic Housing som boligudlejningsfirma: Din hjælp til at finde den rette lejer

Udlejning af lejlighed påvirkes som udgangspunkt ikke rent prismæssigt af hensyn til, hvilken etage boligen ligger på. Som boligudlejningsfirma gør vi nemlig en dyd ud af at finde en lejer, som er skræddersyet til din bolig. Er der elevator i din ejendom, kan du som udlejer til gengæld se frem til en højere prissætning af din udlejningsbolig, da dette er et stort plus. En lejlighed med adgang til elevator appellerer desuden til alle typer lejere, hvorfor der er stor efterspørgsel på disse.

I forbindelse med udlejning af bolig skal du som udgangspunkt ikke være bekymret for i hvor god stand, din bolig er. Dog er der nogle grundlæggende retningslinjer for, hvad der forventes af en boligudlejer.

Udlej din bolig ryddelig og rengjort

De grundlæggende krav, vi hos Nordic Housing stiller til vores udlejere i forbindelse med udlejning af bolig, er, at boligen er rengjort og i ryddelig stand. Det er altså vigtigt, at gulve, vægge og eventuelt inventar er rengjorte og dermed fremstår præsentable. Dette plejer dog ikke at være noget problem, da enhver udlejer som udgangspunkt er indforstået med, at en ryddet og rengjort bolig er medvirkende til, at sandsynligheden for at finde en lejer optimeres.

Udlejning af bolig i funktionel stand

Udover at boligen skal være rengjort og i ryddelig stand, er det samtidig vigtigt, at den er funktionel uden vigtige mangler. Det er vigtigt, at køkken, badeværelse, vand, varme og lignende er fuldt ud anvendeligt.

Maling og gulvbehandling øger udlejningsprisen

Udover at boligen er rengjort, i ryddelig stand og i øvrigt fuldt ud funktionel, er der yderligere to måder at sikre en optimal prissætning ved udlejning af bolig. Nordic Housing anbefaler, at du som boligudlejer tager til overvejelse, om det eventuelt ville være en god idé at udleje i nymalet stand, ligesom en gulvbehandling også bør overvejes. Foruden en sandsynlig økonomiske gevinst ved en nymalet og gulvbehandlet bolig, er det ligeledes nemmere at pointere eventuelle fejl ved ud- og indflytning.

Et væsentligt spørgsmål, som Nordic Housing altid søger at besvare så godt som muligt, er, hvor lang tid en udlejer kan forvente, der går, før en lejer er fundet.

Vi kan naturligvis aldrig give et præcist svar på, hvor hurtigt vi kan finde en lejer. Der er nemlig flere aspekter, som spiller en væsentlig rolle ved udlejning af lejlighed i København. På baggrund af vores erfaring med boligudlejning i København ved vi, at jo tættere på København en udlejningsbolig ligger, samt jo mindre den er, desto hurtigere bliver boligen udlejet.

Udlejning af lejlighed i København til virksomheder

Nordic Housing har et stort netværk af større virksomheder, ambassader, konsulater mv., som hele tiden har brug for lejligheder til deres udstationerede ansatte, der ofte kommer til Danmark fra udlandet for at arbejde. Dermed har vi altså et stort kundekartotek med virksomheder, der har brug for lejligheder i København.

Går du med tanker om boligudlejning i København, er der altså en chance for, at Nordic Housing allerede har en lejer klar. Gennemsnitligt finder Nordic Housing en lejer på under fire uger, hvilket gør sig gældende over hele linjen af de lejligheder og villaer, vi udlejer i København og Sjælland.

Ved boligudlejning er det vigtigt at vide, om det er virksomheden eller selve lejeren, der underskriver lejekontrakten. Vores erfaring ved Nordic Housing er, at det som regel giver mest mening for begge parter, hvis det er lejer selv, der underskriver lejekontrakten – dog repræsenteret af virksomheden.

Udlejning af boliger – bør jeg gå efter en virksomhed som lejer?

Indtil fornyligt var der for virksomheder en skattefordel forbundet med leje af bolig, men det er ikke længere tilfældet. Derfor spiller det ikke nogen rolle, om det er en virksomhed eller en lejer, der underskriver lejekontrakten.

Ved boligudlejning til en virksomhed er det meget vigtigt, at man er på samme side i forhold til, hvem der skal bo i lejligheden. Nogle gange er virksomheder interesserede i at leje en bolig med det forbehold, at selve personen, der bor i lejligheden, ikke behøver være den samme i hele lejeperioden.

Hos Nordic Housing anbefaler vi ikke at indgå en kontrakt på disse vilkår, da flere lejere over tid som regel resulterer i øget slitage af udlejers bolig. Boligudlejning til virksomheder bygger samtidig på en fejlagtig tro på, at virksomheder ikke kan gå til lejenævnet. Sådan var det engang, men i dag har virksomheder nøjagtigt samme muligheder som en individuel lejer, når det kommer til at klage over eventuelle misforhold, der måtte opstå.

BESTIL EN GRATIS VURDERING

(+45) 7023 7080

Del denne side i dit netværk

live chat
Hvad kan vi hjælpe med?
Tak for din besked. Vi besvarer dit spørgsmål hurtigst muligt. Bemærk, at det kan tage op til 1-2 arbejdsdage!
Best Choice for Creatives

This Pop-up Is Included in the Theme

Purchase Amuli